Pig roast - puzzle online
Pieczona perliczka jest typowym przygotowaniem kuchni Piacenza. Konsystencja mięsa perliczek jest krzyżówką mięsa kurcząt i mięsa z gry jak bażant. W przypadku mięsa o doskonałej konsystencji nie-skórzanej, kury faraonów muszą być używane przez maksymalnie 8 miesięcy, rozpoznawalne przez nogi, które są nadal przejrzyste.
Faraonowie o ciemnych nogach mają teraz osiem miesięcy i mają bardziej mięsistą konsystencję. W tym przypadku musisz marynować mięso co najmniej jedną noc, aby przełamać twardość mięsa.
Aromaty
Podstawowymi aromatami włoskiego stylu są klasyczny czosnek, liście laurowe, rozmaryn i szałwia, a także dodanie kilku jagód jałowca lub ziaren kolendry i zielonego pieprzu. Warianty to wykorzystanie szalotki i liści mięty. Rosemary stosuje się do aromatyzowania ziemniaków.
Aromaty muszą zostać zmiażdżone lub w przypadku jagód i ziaren zgniecione z grubsza w moździerzu, ale bez zmniejszania ich do proszku.
Alternatywa w stosowaniu aromatów pochodzi głównie z kuchni indyjskiej, w której prażone perliczki są zwieńczone garam masala, co nadaje orientalny smak zupełnie inny od włoskiego: kurkuma barwy kura o pięknym pomarańczowym kolorze, cynamon Imbir to aromat, który nadaje temu orientalnemu smakowi aromat, chili napycha mięso i prawie całkowicie pokrywa lekki smak perliczki.