Cuñapé (l. mn. cuñapés) – proste danie kuchni boliwijskiej. Danie to stanowią pieczone kulki wykonane z wymieszanych: mąki lub skrobi maniokowej, zmielonego lokalnego twardego sera i mleka. Praktykowane jest także nadziewanie kulki kawałkiem twardego sera lub kawałkiem ugotowanego manioku. Cuñapés są związane z długą boliwijską tradycją serowarską, bogatą zwłaszcza w okolicach Santa Cruz, gdzie osiedlali się mennonici[1].
Najlepsze wyniki dla rozmiaru Aktualizowane co 10 min.
Cuñapé (l. mn. cuñapés) – proste danie kuchni boliwijskiej. Danie to stanowią pieczone kulki wykonane z wymieszanych: mąki lub skrobi maniokowej, zmielonego lokalnego twardego sera i mleka. Praktykowane jest także nadziewanie kulki kawałkiem twardego sera lub kawałkiem ugotowanego manioku. Cuñapés są związane z długą boliwijską tradycją serowarską, bogatą zwłaszcza w okolicach Santa Cruz, gdzie osiedlali się mennonici[1].
Najlepsze wyniki dla rozmiaru Aktualizowane co 10 min.
Ułóż podobne puzzle
Komentarze
Oceń tę grę
Dodaj komentarz
Inne puzzle z kategorii Żywność