Vol-au-vent (wym. wolowã[1]; tłum. z fr. lot z wiatrem) – danie kuchni francuskiej, pasztecik wykonany z ciasta francuskiego upieczonego na kształt okrągłej, pustej w środku formy, wypełnionej po upieczeniu gorącym nadzieniem[1]. Nadzieniem jest najczęściej ragoût z mięsa kurczaka z pieczarkami.
Najlepsze wyniki dla rozmiaru Aktualizowane co 10 min.
Vol-au-vent (wym. wolowã[1]; tłum. z fr. lot z wiatrem) – danie kuchni francuskiej, pasztecik wykonany z ciasta francuskiego upieczonego na kształt okrągłej, pustej w środku formy, wypełnionej po upieczeniu gorącym nadzieniem[1]. Nadzieniem jest najczęściej ragoût z mięsa kurczaka z pieczarkami.
Najlepsze wyniki dla rozmiaru Aktualizowane co 10 min.
Ułóż podobne puzzle
Komentarze
Oceń tę grę
Dodaj komentarz
Inne puzzle z kategorii Żywność