Steak au poivre - puzzle online

Steak au poivre (wymowa francuska: [stɛk‿o pwavʁ], wymowa Quebecu francuskiego: [stei̯k‿o pwɑːvʁ]) lub stek pieprzowy to francuskie danie składające się ze steku, tradycyjnie filetowego mignon, pokrytego grubo popękanym pieprzem i potem gotowane. Ziarna pieprzu tworzą skorupę na steku po ugotowaniu i stanowią ostry, ale uzupełniający kontrapunkt dla bogatego smaku wysokiej jakości wołowiny.

Przygotowanie i składniki

Sama skorupa pieprzu jest przygotowywana przez umieszczenie steku w złożu popękanych czarnych (lub mieszanych) pieprzu. Zazwyczaj stek jest smażony w gorącej patelni z niewielką ilością masła i oleju. Stek jest smażony w wysokiej temperaturze, aby szybko ugotować go na zewnątrz i uformować skorupę, pozostawiając wnętrze rzadkie do średnio rzadkiego. Stek jest następnie pozostawiony na kilka minut do odpoczynku, a następnie podawany. Steak au poivre jest często podawany z sosem z pieprzu rondelowego składającym się ze zredukowanego koniaku, ciężkiej śmietany i fond z dna patelni, często z innymi składnikami, takimi jak masło, szalotki i / lub musztarda Dijon. Wspólnymi dodatkami do steku au poivre są różne formy tłuczonych ziemniaków i frytek pommes (małe smażone ziemniaki shoestring). Steak au poivre można znaleźć w tradycyjnych francuskich restauracjach w większości obszarów miejskich.

Frytki + kurczak puzzle onlineKolacja steak puzzle onlinezapraszamy smakoszy do stołu puzzle onlinePierwszorzędowa kolacja puzzle onlineKolacja steak puzzle onlinePierwszorzędowa kolacja puzzle onlineponieważ unito de jiba puzzle online