Sarapatel - puzzle online

Sarapatel (portugalska wymowa: [sɐɾɐpɐˈtɛɫ], brazylijski portugalski: [sɐɾɐpɐˈtɛw]), lub Sorpotel, to potrawa portugalskiego pochodzenia, obecnie powszechnie gotowana w nadmorskim regionie Konkan w Indiach, przede wszystkim Goa, Mangalore i wschodnich Indian Mumbaju, byłej Estado da Kolonia Portugalii. Jest również przygotowany w północno-wschodniej Brazylii. Składniki obejmują mięso i podroby, które różnią się w zależności od regionu, od wieprzowiny do jagnięciny, a nawet wołowiny. Mięsa są najpierw parzone, następnie pokrojone w kostkę i smażone przed ugotowaniem w pikantnym sosie z octem. Niektórzy ludzie używają krwi zwierząt do gotowania.

Aromaty i przyprawy różnią się w zależności od regionu, na przykład niektóre używają więcej octu. Rozmiar kawałków również się zmienia, podobnie jak technika gotowania: niektóre smażą mięso przed gotowaniem w sosie, inne dodają pokrojone w kostkę mięso bezpośrednio do sosu.

W Goa i Mangalore Sorpotel często towarzyszy „sanna” - gąbczasty, biały i lekko słodki parzony ryż i chleb kokosowy. Można go jednak delektować się chlebem, ryżem lub bułeczką jako kanapką.

Meksyk na talerzu puzzle onlinePyszna zupa meksykańska puzzle onlineTOP 3 - WĄTRÓBKA Z KURCZAKA - ŻELAZO Z KURCZAKA puzzle onlinemarokańskie klopsiki w sosie pomidorowym puzzle onliner jak rodzynki puzzle online