Salchichón - puzzle online

Salchichón to hiszpańska kiełbasa letnia wytwarzana przez wędzenie, suszenie, gotowanie lub kombinację. Jest wytwarzany z wieprzowiny, chociaż niektóre przepisy wykorzystują inne mięso, w tym woł, cielęcinę lub koń.

Przygotowanie

Mięso i tłuszcz siekamy na cienkie kawałki, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, oregano i czosnkiem, a następnie wkładamy do grubych, naturalnych jelit wieprzowych. Utwardzanie może trwać do trzech miesięcy.

Odmiany regionalne

W Puerto Rico salchichón to wędzona letnia kiełbasa podobna pod pewnymi względami do salami z Genui. Salami składa się z wątroby wołowej, serca, flaków i tłuszczu wieprzowego oraz mięsa. Często jest doprawiony solą, octem, całym czarnym pieprzem i wędzoną papryką.

Krewetki i Klopsiki puzzle onlinePółmisek puzzle onlinePółmisek Mini Hotdog & Hamburger puzzle onlineWłoskie Antipasto puzzle onlineBoard puzzle onlineŚwięto jedzenia puzzle online