Kuchnia kostarykańska - puzzle online

Kuchnia kostarykańska

Kuchnia kostarykańska cechuje się tym, że jest dość łagodna, z dużym udziałem świeżych owoców i warzyw. Ryż i czarna fasola to podstawa większości tradycyjnych dań w Kostaryce, zwykle podawanych trzy razy dziennie.

Kostaryka ma długą linię wybrzeża, a co za tym idzie obfitość owoców morza. Kraj bogaty jest także w warzywa i owoce tropikalne, takie jak ananasy i mango, włączane do lokalnej kuchni. Jedzenie jest ważnym aspektem kultury Kostaryki, a rodzinne spotkania i uroczystości często koncentrują się wokół posiłków.

W epoce prekolumbijskiej znaczną część diety rodzimych ludów Kostaryki (w tym Chorotega) stanowiła kukurydza. Aż do lat 60. XX wieku eksport kawy i bananów stanowił większość dochodów republiki Kostaryki.

Czas wielkanocnej kolacji w Armenii puzzle onlineTOP 2 SPLEEN- HEM IRON puzzle onlineSałatka puzzle onlineJarritos Mandarin with Tacos puzzle onlineWalka Boodle pod Siargao puzzle onlineLunch kombinowany? autorstwa puzzle onlinePatakony puzzle onlineMorena Oliveira. puzzle online