głód - puzzle online

Meksykańskie jedzenie uliczne, zwane antojitos (dosłownie „małe pragnienia”), jest przygotowywane przez sprzedawców ulicznych i na małych tradycyjnych targach w Meksyku. Uliczne potrawy obejmują tacos, tamales, Gorditas, quesadillas, empalmes, tostadas, chalupa, elote, tlayudas, cemita, pambazo, empanada, nachos, chilaquiles, fajita i tortas, a także świeże owoce, warzywa, napoje i zupy, takie jak menudo, pozole i pancita. Większość jest dostępna rano i wieczorem, ponieważ po południu jest pora na główny uroczysty posiłek dnia.

Meksyk ma jedną z najbogatszych kultur ulicznych w Ameryce Łacińskiej, a Forbes uznało miasto Meksyk za jedno z czołowych miast na świecie, w którym można jeść na ulicy.

Definicja

W meksykańskim hiszpańskim fast foody przygotowywane na ulicach i na straganach nazywane są antojitos (dosłownie „małymi głodami”), ponieważ zazwyczaj są to pokarmy, które nie są spożywane podczas oficjalnego posiłku, zwłaszcza nie jest to główny posiłek dnia, który jest podawany w popołudnie Istnieją jednak wyjątki. Żywność uliczną najłatwiej znaleźć we wczesnych godzinach porannych, a następnie wieczorem i późno w nocy. Są mniej dostępne, szczególnie poza miastem Meksyk, w środku popołudnia. Większość tego jedzenia opiera się na produktach kukurydzianych. Najlepsze uliczne jedzenie często znajduje się na rynkach i wokół nich oraz na przystankach transportu publicznego.

jajecznica puzzle onlineDobre śniadanie puzzle online