Egg tart - puzzle online

Ciasto Santiago to tradycyjne ciasto kuchni galicyjskiej, którego pochodzenie nie jest znane, ponieważ jest praktycznie takie samo jak ciasto Elche, od którego wyróżnia się brakiem mąki. Obecnie można je kupić w prawie wszystkich piekarniach w miastach i obszarach, przez które przechodzi Camino de Santiago, od Roncesvalles lub Jaca do Santiago de Compostela; oraz w całej Wspólnocie Autonomicznej Galicji, szczególnie w lipcu i pierwszym tygodniu sierpnia (ponieważ 25 lipca jest Apostołem z Santiago ). Jego głównymi składnikami są migdały, cukier, jajka i pomarańcza

Funkcje

Ciasto Santiago składa się ze sproszkowanych migdałów i cukru (o tej samej masie obu) zmieszanych z jajkiem. W ten sposób uzyskuje się zwarte ciasto, do którego dodaje się pewną ilość masła lub masła. Następnie piecze się w naczyniu ogniotrwałym w temperaturze 180 ° C - 200 ° C przez około 45 minut, aż górna część stwardnieje. W ostatecznym rozrachunku cienki cukier często posypuje się szablonem krzyża Santiago, aby po usunięciu wydrukowano sylwetkę krzyża.

Te ciasta nie powinny zawierać żadnej mąki, z wyjątkiem ciasta, które pokrywa je poniżej ( ciasto łamane), ale zawierają cynamon i skórkę z cytryny. Podczas cięcia ciasto powinno mieć złoty kolor, a jego tekstura powinna być lekko gąbczasta i nieco ziarnista. Charakterystyczny aromat tego ciasta to zrównoważona mieszanka migdałów i jajek.

Historia

Nic nie wiadomo na temat spożycia migdałów w Galicji w średniowieczu, ale wiadomo, że brak tego jedzenia sprawił, że stał się luksusem zarezerwowanym dla niewielu.

Nietypowe danie puzzle onlinePastel de nata, tradycyjny portugalski deser puzzle onlineTarta cytrynowa puzzle onlinePortugalia puzzle onlineScotch egg puzzle online