Kule bordo to południowa przysmak wymyślona przez Ruth Hanley Booe z Rebecca Ruth Candy w 1938 roku.
Burbonowe kulki to słodycze o rozmiarach bite, zawierające burbon i ciemną czekoladę jako składnik.
Najczęściej stosowaną odmianą dla domowych kucharzy jest regionalny na południu Stanów Zjednoczonych i zawiera kruche ciasteczka, syrop kukurydziany, posiekane pekany i burbon w mieszankę, która jest uformowana w kulki i powleczona cukrem pudrem, aby zapobiec parowaniu alkoholu. Po uformowaniu są one starzone do tygodnia, w zamkniętym pojemniku w chłodnym ciemnym miejscu, przed podaniem. Pozostaną one jadalne przez miesiąc, zanim staną się zbyt kruche, aby zebrać je w jednym kawałku, ponieważ proces parowania przesusza zapakowaną strukturę pliku cookie.
Inna odmiana ma podobne wypełnienie, ale z zewnętrzną czekoladą. Nadzienie może być podobne do trufli lub wiśniowego serduszka z dodatkiem burbona.
Korzystając z innych rodzajów alkoholu można wytwarzać kulki z rumu, aromatyzowane kulki wódki lub kulki likieru.
Copyright 2024 puzzlefactory.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.