Niemieckie ciasto czekoladowe, także niemieckie ciasto czekoladowe, to warstwowe ciasto czekoladowe ze Stanów Zjednoczonych wypełnione i zwieńczone lukrem kokosowo-pekanowym. Swą nazwę zawdzięcza angielsko-amerykańskiemu producentowi czekolady o imieniu Samuel German, który opracował formułę ciemnej czekolady do pieczenia, która pojawiła się w przepisie na ciasto. Słodka czekolada do pieczenia jest tradycyjnie stosowana do czekoladowego smaku w prawdziwym cieście, ale dzisiaj niewiele przepisów na to wzywa. Nadzienie i / lub polewa to budyń sporządzony z żółtek jaj i odparowanego mleka; po ugotowaniu kremu kokosowego i pekan są mieszane. Od czasu do czasu na bokach ciasta rozlewa się czekoladowy szron i obwiązuje się warstwami w celu wypełnienia nadzienia. Czereśnie maraschino są czasami dodawane jako ozdoba.
Copyright 2024 puzzlefactory.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.