Salpicon - puzzle online

Salpicon (lub salpicón, co w języku hiszpańskim oznacza „hodgepodge” lub „składanka”) to danie z jednego lub więcej składników pokrojonych w kostkę lub mielonych i związanych z sosem lub płynem. Istnieją różne wersje w języku francuskim, hiszpańskim, środkowoamerykańskim i szerszej kuchni latynoamerykańskiej. Salpikon jest czasem używany jako farsz. W przeciwieństwie do zwykłych pikantnych wersji innych kuchni, w Kolumbii „salpicon” odnosi się do słodkiego i zimnego napoju.

W kuchni francuskiej powstałą mieszaninę stosuje się do nadziewania tartaletów, kanapek, krokietów, rissoli, timbales, vol-au-vents, croustades, jajek, rolad itp.

W kuchni meksykańskiej i środkowoamerykańskiej termin ten odnosi się do mieszanki sałat zawierającej cienko pokrojony lub posiekany stek z flanki, cebulę, oregano, ser chili, awokado, pomidory i ocet. Mieszanka jest powszechnie podawana na tostadzie, tacos lub jako nadzienie z papryki poblano.

W kuchni kolumbijskiej salpicón to owocowy koktajl koktajlowy na bazie arbuza i / lub soku pomarańczowego, który nadaje mu jaskrawoczerwony kolor i wodę sodową.

Chrupiąca sałatka waldorfska puzzle onlineMakaron z sałatką z kurczakiem Cesar puzzle online