Arroz con gandules - puzzle online

Nasz nowy sklep Puzzle Factory

Arroz con gandules to połączenie ryżu, gołębia i wieprzowiny, gotowane w tym samym garnku z sofrito w stylu Puerto Rico. Jest to jeden z charakterystycznych dań ryżowych kuchni portorykańskiej. Arroz con gandules jest częścią dań narodowych Puerto Rico i pernil (pieczona wieprzowina ).

Przygotowanie

To danie serwowane jest głównie podczas świąt Bożego Narodzenia lub na specjalne okazje. Sofrito to najważniejsza część przyprawiania ryżu. W portorykańskim kuchni sofrito, które jest używane jako baza w wielu przepisach, zazwyczaj składa się z następujących składników: Zioła takie jak Recao, kolendra, cebula, czosnek, papryka aji dulce, papryka piquillo i papryka cubanelle. Dzień gotowania pierwszym krokiem jest gotowanie groszku, jeśli są przygotowywane z suszonej formy lub świeżej, chociaż odmiany puszki są powszechnie dostępne na rynkach latynoskich lub supermarketach w miastach, w których istnieją znaczące Portorykańczycy. W oddzielnym garnku (caldero), oleju annato (achiote), który daje ryż i szynkę, podgrzewa się charakterystyczny żółty / pomarańczowy kolor naczynia. Dodaje się zazwyczaj wieprzowinę w postaci soli, wieprzowiny, szynki lub stawu skokowego. Bekon, Salchichon (salami), longaniza lub chorizo ​​można również stosować samodzielnie lub w połączeniu.

alexio80 puzzle onlineRyż Warzywny puzzle onlinePyszny pilaw puzzle online